המעבדה שלנו מציעה מגוון דרכים להתנסות בטכניקות תהליכניות וביצירת קשרים חוצי-מגזרים.
החדשות נראות אחרת מנקודת המבט של של כל קבוצה בחברה. ההשתייכויות המגזרית והפוליטית שלנו משפיעות על השאלה מאילו כלי תקשורת נצרוך חדשות, לאיזה מידע ניחשף ברשתות החברתיות, ואיזה דיונים ננהל עם חברים ומשפחה.
לרוב קשה לשים לב לכך. זו אשליה מאוד משכנעת שהחדשות הן אותן חדשות עבור כולם. כתוצאה מכך, לכל קבוצה בחברה יש נקודות עיוורון.
"אולי לא שמעת" הוא פורום אינטרנטי שבו יש לנו הזדמנות לשמוע איך המציאות העכשווית נראית מנקודות המבט של אנשים מקבוצות שונות בחברה; וגם לספר על נושאים אקטאליים מנקודת המבט שלנו.
בין אם זה פוסט בפייסבוק, מכתב למערכת בעיתון, מאמר אקדמי, או כל טקסט אחר – לפני שמפרסמים טקסט, כדאי שיעברו עליו עוד אנשים, עם עוד נקודות מבט. באופן טבעי, אנשים סביבנו נוטים לראות את העולם באופן דומה לנו. בשביל זה יש את פורום קריאה טרומית: כדי שנוכל לבקש משוב מאנשים שלא יוצא לנו לפגוש.
(לרוב, לא נשלחים לפורום הטקסטים במלואם. מה שנשלח הוא הסבר קצר על מהות הטקסט, וסוג המשוב שהכותב/ת רוצה לקבל עליו. זה מאפשר למי שרוצה לפנות בהודעה פרטית, ולקבל את הטקסט המלא.)
"אחר המעשים נמשכים הלבבות" - לכן, אחת הדרכים האפקטיביות להכיר קבוצות אחרות בחברה, לפתח אכפתיות כלפיהן, ולבנות יחסי קרבה ואמון עם אנשים מתוכן, היא להקדיש קצת זמן ולהתנדב למען מטרות שחשובות לאותן קבוצות, יחד עם פעילות ופעילים מתוך אותן קבוצות.
"גלים" מציעה פורום שבו ניתן למצוא הזדמנויות להתנדבויות כאלו, וגם לגייס מתנדבות ומתנדבים.
ערבי שיח דומים לפאנלים, שבהם מספר דמויות מסבירות את נקודת המבט שלהן על נושא מסויים. אלא שהם ללא קהל: זהו מפגש סגור ואינטימי, שמאפשר למשתתפות ולמשתתפים לדבר באופן פתוח, ולהבין לעומק את עמדות "יריביהם".
ערבי השיח מובלים ע"י מנחים מטעם "גלים", שגם מנהלים עם כל אחד מהמשתתפים שיחות הכנה אישיות. כך, כולם מגיעים מוכנים לניהול דיאלוג פתוח.
זו מתכונת נפלאה להתמודדות עם סוגיות חברתיות מורכבות.
רוצים לארגן ערב שיח? כתבו לנו: galim@together.org.il
לעתים קרובות, כשמדברים עם אנשים שנמצאים במחלוקת, מתברר שהם בכלל לא מסכימים בשאלה על מה המחלוקת. תשובה מוסכמת על השאלה הזו עוזרת מאוד ליצירת הבנה הדדית.
"נייר מחלוקת" הוא מסמך שמטרתו לנסח ביחד את מהות המחלוקת. הוא נכתב בשיתוף פעולה של נציגי שני הצדדים, בתהליך סדור, בהובלת מנחה מטעם "גלים".
נייר מחלוקת מסייע לכותביו לגשר על פערים מדומים ביניהם. הוא גם מאפשר לקוראים אחרים לקבל תמונה בהירה ומוסכמת של נושא המחלוקת.
רוצה להתנסות בכתיבת נייר מחלוקת? יש סוגייה חברתית שהיית רוצים שייכתב נייר מחלוקת לגביה? כל מה שצריך לעשות הוא לכתוב לנו: galim@together.org.il
"חבורה" היא קבוצה מגוונת (מבחינת מגזרים וקבוצות זהות) של אנשים שרוצים לעשות טוב בעולם, ולשם כך רוצים לפתח אכפתיות והבנה של הקבוצות השונות בחברה. החבורה נפגשת באופן קבוע כדי לדבר, ולפתוח אחד עבור השנייה צוהר לעולמות השונים מהם אנחנו מגיעים ומגיעות. החבורה עוברת תהליך מסודר, מובל על ידי מנחה מטעם "גלים", שמאפשר לבנות יחסי פתיחות, אמון וקרבה.
המטרה היא לא ליצור הסכמות או לעודד עשייה משותפת (אם כי לפעמים גם זה קורה). המטרה היא לתת לכל משתתפת או משתתף הזדמנות לפתוח את הראש ואת הלב כלפי כל המגזרים, כי זה מה שדרוש למי שמנסה לשפר את העולם.
בחבורות נוצרים קשרים עמוקים וארוכי-טווח. זו מתנה לחיים.
חבורות חדשות נפתחות מדי פעם. רוצה להצטרף לחבורה? נשמח לעזור לך למצוא חבורה שמתאימה לך! כל מה שצריך הוא לכתוב לנו: galim@together.org.il
רוצה חצי שעה בשבוע של חוויה ייחודית ומרתקת?
פרוייקט "חילופי דעות" מפגיש בין אנשים מקצוות שונים של החברה. נשמח לקשר גם אותך לפרטנר או לפרטנרית מזהות או קבוצה אחרת בחברה - כזו שיש לך עניין להכיר יותר. בליווי של מנחי "גלים", אתם תקיימו שיחה אישית שבועית, 1-על-1, שתתן לכם הצצה לעולם מנקודת המבט זו של זה.
הקונספט דומה לחילופי שפות: יש לך הזדמנות ללמוד על העולם מנקודת המבט של הצד השני, וכל מה שנדרש ממך בתמורה זה לשתף גם את נקודת המבט שלך.
איך ניתן לצרוך עיתונות עם פחות הטיות פוליטיות?
דרך אחת היא "העיתון המשותף": ניוזלטר אקטואלי, שבו הנוסח של כל ידיעה מאושר על ידי מספר עורכים, מכל רחבי הקשת הפוליטית.
הרעיון הזה מחפש מוביל/ה לפרוייקט.
מעניין אותך? נשמח לדבר: galim@together.org.il
בואו "נשדך" כותבות וכותבים לעורכות ועורכים שמגיעים מרקע שונה ככל הניתן, מתוך אמונה שכך ניתן ליצור טקסטים שנגישים לקהל רחב ומגוון יותר.
הרעיון הזה מחפש מוביל/ה לפרוייקט.
מעניין אותך? נשמח לדבר: galim@together.org.il
יש לך רעיון לפרוייקט שהיית רוצים לקדם, ועשוי להתאים לרעיונות של "גלים"?
נשמח לדבר על זה: galim@together.org.il